Töltött tyúk
4 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók
- 1 egész csirke
- 10 tojás
- só
- bors
- zsír vagy olaj
- víz
Elkészítés
Az egész csirkét félbevágjuk, kiszedünk belőle minden belső szervet. 8 tojást keményre főzünk és lereszelünk, majd elkeverjük a két nyers tojással és egy kanál zsírral vagy olajjal, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Tehetünk még bele petrezselyemzöldet is. (Ha zsírt teszünk bele, akkor azt előbb felmelegítjük.) Ezzel a masszával megtöltjük a csirkét a bőre alatt. Mikor az egész masszát beletettük, akkor tűvel és cérnával bevarrjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki. A tetejét sózzuk, borsozzuk. Tepsibe tesszük, egy pohár vizet öntünk alá, étolajat vagy zsírt kenünk rá, majd pirosra sütjük.
Megjegyzés
Krumplisalátával tálaljuk. A receptet "Réka" néven küldték be.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.